Întâlnirea cu Occidentul

Mi se pare firesc ca prima însemnare a mea din Capsula Timpului să fie despre Europa.

Şi pentru că am fost o norocoasă din acest punct de vedere, am să fac un exerciţiu de aducere-aminte şi am să vă povestesc despre prima mea întâlnire cu Europa Occidentală.

În vara anului 1990 eu, fratele meu şi mama ne-am urcat într-un tren şi ne-am început aventura. Mergeam în vizită la o mătuşă, în Germania (fostă de Vest, deci depăşeam graniţele comuniste 🙂

Într-un orăşel insignifiant pentru mine (îl căutasem pe hartă şi părea cam mic… , pe malul Ruhr-ului, un oraş industrial. În Essen.

Aventura a început la Leipzig, unde a trebuit să schimbăm trenul. O primă surpriză pentru mine a fost să constat că engleza nu era chiar atât de internaţională precum credeam eu… În gara din Leipzig am vrut să-mi cumpăr o revistă. O revistă de a cărei copertă îmi aduc aminte şi acum (doi cai, unul alb şi unul maro, cu un cer infinit de albastru deasupra lor şi o iarbă incredibil de verde la picioare). După ce m-am ciondănit cu vânzătoarea, eu în engleză, ea în germană, am obţinut într-un final revista.

>> Citeste mai departe pe blogul My private… 😀 world Ruxx, Bucuresti_

0 Răspunsuri to “Întâlnirea cu Occidentul”



  1. Lasă un comentariu

Lasă un comentariu