Noi suntem deja acolo

AEGEEAceasta o să fie o poveste frumoasă şi o să înceapă clasic – A fost odată ca niciodată cu aproape un deceniu în urmă (mileniul trecut – pentru cei care vor chiar să ştie cât timp a trecut) un călător mai vizionar aşa de felul lui care după îndelungi voiaje printr-un tărâm ce părea fermecat pe numele lui Europa s-a gândit să nu mai aştepte pe Papură-Vodă.

Papură se tot chinuia să demonstreze cu ajutorul cărturarilor şi cititului în stele (şi asfalt) că Ţara lui era parte din tărâmul european, dar fără prea mult spor. Aşa că tânărul nostru călător a înfiinţat în Ţară o filială locală a unui ordin din apus care avea să-i aducă pe cei din Ţară mai aproape de Europa.

Numele ordinului a rămas AEGEE şi povestea sa continuă şi astăzi.Probabil că sunt foarte mulţi aceia care nu au auzit de această asociaţie a studenţilor europeni. Deşi prezentă în mai mult de 40 de ţări, 241 de oraşe şi cu aproape 15000 de membri (pentru mai multe informaţii vizitaţi si site-ul AEGEE Europe şi cel al AEGEE Bucureşti), această asociaţie nu a căpătat niciodată notorietatea pe care o merită. Poate din cauză că munca de voluntariat şi proiectele de acest gen nu au intrat în sângele studenţilor români, poate din nenumărate alte motive, AEGEE-ul a rămas în umbră, dar asta nu-i schimbă în nici un fel importanţa pe care a avut-o pentru aproape zece generaţii de studenţi bucureşteni.

>> Citeste mai departe pe blogul Pagina Cronicarului  Dan Radulescu, Bucuresti_

Anunțuri

0 Responses to “Noi suntem deja acolo”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Arhiva

Linkuri Technorati

Trafic Bloguri

trafic ranking

Blog Stats

  • 75,490 hits
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: