Ani de liceu

Am facut liceul intre 2002 si 2006, intr-una dintre cele mai consecrate institutii de invatamant din Constanta (prefer sa nu dau numele aici, pentru ca ce urmeaza sa povestesc despre acea institutie nu va pica tocmai bine).

Desigur, liceul meu, chiar daca se afla peste media celor din oras, era unul de stat – deci se conforma sistemului “ticalosit” din educatia romaneasca. Sincer, aveam asteptari mari de la liceu – stiti cum e – un loc nou, alt colectiv, alti oamenii – poti avea impresia ca in liceu vei intalni oameni mult mai maturi decat in generala. Se pare ca m-am inselat.

De fapt, tot liceul meu a fost o continuare nereusita a scolii generale. Nu ma refer, aici, la colectiv. Clasa noastra, pot spune, a fost una deosebit de unita si prietenoasa. Cand vine vorba totusi de cei care trebuiau sa ne predea, sa ne transforme in viitori asa-zisi lideri, atunci intervine problema.

Marea majoritate a profesorilor nostri sufereau de o boala numita sictir – nu aveau chef sa predea – nu aveau chef sa faca nimic – pentru ca, deh, erau platiti prost. Si, chiar si asa, in momentul in care predau – materia se dovedea a fi prea grea pentru ei. La capitolul asta, pot spune ca ii inteleg. In Romania, materia pentru liceu este structurata absolut aiurea – se asteapta ca bietii elevi sa stie intreaga istorie a Romaniei, a lumii – intreaga geografie, toate legile fizicii etc. in patru ani de liceu. Vorbind cu prieteni de prin UE, am aflat ca situatia acolo e cu mult diferita. Faceam prin clasa a 9-a la fizica chestii pe care ei abia la facultate le abordau.

>> Citeste mai departe pe blogul Reverberatii – blog civilizat – Marius Nicolescu, Constanta_

Anunțuri

0 Responses to “Ani de liceu”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Arhiva

Linkuri Technorati

Trafic Bloguri

trafic ranking

Blog Stats

  • 75,488 hits
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: