Calator pe axa Bucuresti-Seattle

(…)
Am trecut prin tara de atunci de mai multe ori, ultima data in aprilie 2006, si de fiecare data schimbarile in bine in sfera economicului – si nu numai – sunt din ce in ce mai evidente. Creditele ipotecare permit acum tinerilor absolventi cu potential (si un loc de munca pe masura potentialului) sa-si cumpere un apartament fara a astepta ani si ani sa stranga bani. Pe langa restaurantele de fite apar din ce in ce mai multe restaurante „de mijloc„, unde nou aparuta clasa de mijloc isi ia cina, masa de pranz, si mai nou micul dejun. La marginea oraselor mari se construiesc cartiere rezidentiale, fara buticul din colt sau case de schimb valutar, asemanatoare cartierelor de aici din Seattle. Preturile se apropie si ele de cele de aici, in contextul in care salariile mai au inca mult pana sa se apropie. In cultura ii avem in continuare pe Liiceanu, Plesu, Patapievici, langa care au aparut nume mai noi precum Cartarescu. Posturile TV au o grila care imita din ce in ce mai mult grilele posturilor americane, presedintele Basescu denunta comunismul bazandu-si discursul pe raportul comisiei Tismaneanu, Vadim si Nastase sunt inca in libertate, iar Becali casiga procente peste procente in sondaje, demonstrand ca Brucan a fost un optimist.

E greu de spus daca (si cand) ma voi reintoarce „definitiv” in tara. Am plecat din Romania in primul rand datorita oportunitatii (unice la vremea aceea) de dezvoltare profesionala la o companie de talia Microsoft – iar starea socio-politica din tara nu a facut decat sa ma ajute in luarea deciziei de a pleca.
Acum, in contextul integrarii Romaniei in Europa, si in general al globalizarii societatii, devine din ce in ce mai putin important unde locuiesti. Am putea spune ca exista o mica Romanie in Seattle, la fel in New York, Paris sau Roma. Judecand dupa conditiile socio-economice din Romania de astazi, inca nutresc convingerea ca deocamdata pot fi mai util societatii globale ramanand aici unde sunt – si nu stiu daca asta se va schimba in urmatorii 5 sau 10 ani. (…)

>> Citeste mai departe pe blogul Eduard: Un Român la Microsoft – Eduard Koller, Seattle_, SUA_

Anunțuri

0 Responses to “Calator pe axa Bucuresti-Seattle”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
Arhiva

Linkuri Technorati

Trafic Bloguri

trafic ranking

Blog Stats

  • 75,488 hits
Anunțuri

%d blogeri au apreciat asta: